Јутарња кафа предсједника Талића са Биљом Крстић

Увезивање и сарадња младих музичара Бањалуке са познатим ансамблима Србије, попут „Бистрика“ било би од изузетне важности за културу нашег града, рекао је предсједник Скупштине Града Зоран Талић, након разговора са познатом српском вокалном умјетницом Биљом Крстић.

– У свјетлу кандидатуре Бањалуке за Европску престоницу културе постављамо себи задатак да радимо активније на промовисању наших музичких потенцијала. Биља Крстић и ансамбл „Бистрик“ његују нашу баштину, наше изворно музичко благо, организују изузетне вокалне радионице и сматрам да би било врло корисно за нашу дјецу, културу овог града да повежемо младе музичаре, па и ученике бањалучке Музике школе са оваквим ансамблима, да им омогућимо да буду дио оваквих радионица – рекао је предсједник Талић, који је данас у Кабинету примио познату вокалну умјетницу и њен ансамбл.

Он је истакао да Бањалука има много талентоване дјеце, али да треба више да радимо на томе да их подржимо, да се истакну и да им дамо могућност да сарађују са неким од најугледнијих музичких имена региона.

Биља Крстић је рекла да јој је драго што их Бањалучани увијек дочекују као најмилије госте, да овдје имају вјерну публику и да су отворени за сарадњу и јаче увезивање музичара Српске и Србије.

Она је изразила наду да ће ансамбли који његују изворно музичко благо имати већу подршку медија, али и веће признање у својој матици него у иностранству.

 

Предсједник Зоран Талић се захвалио Биљи Крстић и „Бистрику“ у име грађана Бањалуке што су увеличали прославу 9. јануара, Дана Републике величанственим концертом на Тргу Крајине.