Јубилеј Бањалучке пиваре: Отворена изложба “Вијек и по пиварства”

Поводом 145 година рада Бањалучке пиваре, данас је у холу овог предузећа отворена изложба под називом “Вијек и по пиварства”, која обједињује вриједну историјску грађу уз хронику настанка, развоја и постигнутих пословних резултата.

 

Замјеник градоначeлника Срђан Амиџић рекао је да уз значајан јубилеј, Бањалучка пивара треба да се поноси квалитетом пива за шта су добили и бројне награде.

-То је оно шо је сигруно и то је оно што омогућава тај успјех трајања овако велики број година – нагласио је Амиџић.

Према његовим ријечима, Град је веома срећан што има једну овакву компанију.

-Ви сте један врло битан прерађивачки капацитет када је у питању ова регија и једина пивара у Републици Српској на коју можемо да будемо поносни. Запошљавате и значајан број радника, а свугдје гдје се појави Нектар пиво појави се и дио Бање Луке и на томе смо вам захвални – навео је Амиџић. Он је истакао и сегмент друштвене одговорности Бањалучке пиваре, која подржава бројне фестивале и активности из више области.

Данашњу изложбу отворио је генерални директор Бањалучке пиваре Николас Пени, који је уручио и захвалнице за несебичан допринос у креирању  поставке, као и онима који ће помоћи у њеној промоцији и презентацији. Између осталих, захвалницу је добио и градоначелник Бање Луке Игор Радојичић.

Изложба је постављена у холу Управне зграде Бањалучке пиваре и биће отворена за све посјетиоце.

 

Бањалучка пивара је компанија са 145 година дугом традицијом у производњи пива, успјешног пословања, а уједно је и једини произвођач пива у Републици Српској као и једна од највећих компанија у прехрамбеној индустрији Босне и Херцеговине која запошљава преко 270 радника.

Са великом свечаности “145 година пиварства” Бањалучка пивара обиљежава дугу традицију у производњи пива, уједно слави пиварску индустрију која је готово вијек и по окосница развоја Бањалучке регије, сигуран посао и извор сталних прихода за стотине радника који су прошли кроз њене производне погоне, али слави и град у коме је настала и расла заједно са њим.