Јесење уређење града: Сакупљено преко 420 тона отпада

У првом дијелу јесење акције уређења и чишћење града, која је трајала од 15. до 29. октобра, сакупљено је и одвежено 427,28 тона отпада.

Према подацима Одјељења за комуналне послове, на градском подручју прикупљено је 223,54 и на сеоском 203,74 тоне.

У том периоду, одвоз отпада је био организован из мјесних заједница: Карановац, Српске топлице, Обилићево I и II, Старчевица, Врбања, Ада, Дебељаци, Чесма, Пријечани, Крупа на Врбасу, Рекавице I и II, Крмине, Агино село, Бочац, Љубачево, Стричићи, Павићи, Кола, Голеши и Чокорска поља.

У току је други дио ове акције, којим су обухваћене мјесне заједнице: Кочићев вијенац, Побрђе, Лауш I и II, Паприковац, Петрићевац, Булевар, Центар I и II, Борик I и II, Нова варош, Росуље, Лазарево I и II, Залужани, Куљани, Дракулић, Шарговац, Мотике, као и: Бронзани мајдан, Стратинска, Борковићи, Кмећани, Бистрица, Сарачица, Пискавица, Верићи, Шимићи, Поткозарје, Мишин хан, Пријаковци и Драгочај.

Акција завршава 10. новембра, до када суграђани могу на за то предвиђена мјеста да одложе сав крупни отпад, изузев грађевинског.

Истовремено, у оквиру уређења и припремања градских цвијетњака за зимске услове – засађено је сезонско цвијеће. Ријеч је о врсти белис, која ће од ове године замијенити  виоле, које су до сада сађене.

Јесењу акцију, надлежне градске службе проводе у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, те уз координацију са мјесним заједницама и предузећима „Чистоћа“ и „Еко еуро тим“, која ће одвозити отпад.