„Јежева кућица“: Стављена фасада на будући вртић

На будућем вртићу у кругу дворишта „Јежеве кућице“, при крају је постављање фасаде, у оквиру реконструкције објекта који је већ годинама девастиран и ван употребе. Проширењем капацитета најстаријег градског вртића, уз већ изграђен низ нових предшколских установа у другим дијеловима града, постићи ће се зацртани циљ – да се у вртићима омогући смјештај још 650 малишана.

Током досадашњих радова, између осталог, урађени су кров, те постављена столарија на објекту новог вртића у којем је планиран смјештај за 50 малишана.

  • Истовремено у току су и унутрашњи радови. Односно преостало је да се унутар објекта ураде подови и санитарије, као и околно уређење. По завршетку свих радова, слиједи опремање тако да би, према досадашњој динамици, објекат требало да буде завршен крајем наредног мјесеца – навели су из одјељења.

Овај пројекат заједнички реализују Град и Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

У оквиру акције обнове и изградње објеката предшколских установа, само у посљедње четири године, изграђено је или обновљено седам вртића. Упркос кризи усљед епидемиолошке ситуације, акција је настављена и ове године па је тако у току градња великих вртића на Петрићевцу и у Лазареву. Уз проширење „Јежеве кућице“, у плану је градња новог предшколског објекта у Куљанима, енергетско „утопљавање“ вртића „Невен“ и „Наша дјеца“.