Јавни позив за пројекте из области културе

Град Бања Лука расписао је јавни конкурс за суфинансирање пројеката из области културног и умјетничког стваралаштва за 2020. годину.

На јавни конкурс могу се пријавити удружења из области културе, са сједиштем или организационом јединицом на подручју града, установе која обављају дјелатност из области културе и дјелују на подручју Бање Луке, а чији је оснивач Влада РС и правна лица чија је основна дјелатност филмска продукција, а која имају сједиште или регистровану организациону јединицу на подручју града и чији су оснивачи држављани Републике Српске, са сталним мјестом боравка на подручју Бање Луке.

  • На јавни конкурс не могу се пријавити установе културе чији је оснивач Град Бања Лука – објашњава Невен Станић, начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Висина средстава која се могу додјелити по једном пројекту износи до 15.000 КМ, а један субјект у култури, који конкурише, може пријавити највише два пројекта. Пријаве пристигле на јавни конкурс разматра комисија за вредновање пројеката културног и умјетничког стваралаштва, из реда умјетника и стручњака у култури. Истовремено, расписан је и јавни позив за чланове ове комисије.

Јавни конкурс за суфинансирање пројеката културног и умјетничког стваралаштва за 2020. годину отворен је до 23. марта 2020. године.

Све детаље јавног конкурса и потребне документе можете погледати и преузети ОДВЈЕ.

Јавни позив за именовање чланова комисије за вредновање пројеката можете погледати ОВДЈЕ.