Јавни позив за додјелу априлских награда

Комисија за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Бања Лука, објавила је данас јавни позив за достављање иницијатива за додјелу награда и признања, поводом 22. априла – Дана града. Позвана су сва заинтересована правна и физичка лица са подручја града Бање Луке да своје иницијативе доставe у периоду од 2. до 15. фебруара 2018. године.

Одлуком о наградама и признањима, установљене су сљедеће награде и признања: Кључ Града Бања Лука, са Повељом “Почасни грађанин града Бање Луке” (као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва), Златни грб Града Бања Лука (за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резутлате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта), Плакета Града Бања Лука (за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела, и испољену храброст), те Награда Града Бања Лука-младима (као посебан вид признања, за значајна остварења у свим областима живота. А уз новчану награду, додјељује се и диплома).

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима. Иницијативе морају бити образложене, нарочито: биографија за физичка лица, односно референце за правна лица, разлоге који су утицали на подношење ницијативе, адресу и телефон контакт особе, односно лица које се предлаже, те приједлог награде за кандидовано лице. Иницијативе је потребно доставити Скупштини града Бања Лука – Комисији за избор и именовања, награде и признања, на адресу: Трг српских владара број 1, 78 000 Бања Лука.

Секретар Скупштине Града Игор Шукало је рекао да је прошле године на адресу Скупштине пристигло око 60 приједлога, те да је додијељено 12 плакета, три награде младима, а да је Златни грб припао кошаркашици Саши Чађо и Краљевини Шпанији.

– Комисија ће, као и протеклих година, урадити свој посао коректно и по прописима. Разматраће се све пријаве, а одлучили смо се да овај пут раније објавимо јавни позив, јер број пријава из године у годну расте и жељели смо да оставимо више времена Комисији, али и нашој Стручној служби за обраду иницијатива. Доношење коначних одлука је на Скупштини града и очекујемо да би већ на мартовској сједници ове одлуке могле бити на дневном реду – закључио је Шукало.

Комплетан јавни позив можете погледати овдје.