Школа дигиталних вјештина за дјецу из социјално рањивих група

Центар за дигитални развој, уз подршку Градске управе, организоваће школу дигиталних вјештина која представља савремени образовни програм рађен по систему „паметне обуке“. То значи да се кроз теоретску и практичну наставу усвајају тржишно примјенљива знања из области информационих технологија која нису доступна кроз редовно школовање.

  • Циљ школе дигиталних вјештина јесте да у свијет дигиталних послова уведе 30 младих особа из социјално угрожених група. Полазници који прођу кроз ову обуку ће бити оспособљени за основе графичког дизајна, веб дизајна, основе маркетинга и оглашавања на интернету (дигиталног маркетинга). Научиће и основе графичке припреме за штампу (визит карте, плакати, летак), како да напишу CV, као и како да се спреме за разговор за посао, те науче правила пословне комуникације и усвоје основна знања о продаји. Наведене вјештине су изузетно цијењене и тражене на тржишту рада, а нису доступне током формалног образовања у школама и на факултетима – кажу у Центру за дигитални развој.

Главна циљна група су млади оба пола од 15 до 18 година која живе у социјално угроженим/рањивим породицама (оба родитеља незапослена), дјеца без родитељског старања, као и дјеца из вишечланих породица, а чије је стално мјесто боравка  у Бањој Луци.

Настава ће се одвијати у пет термина/модула, суботом или недјељом и то у трајању од 6 сати по модулу , а почетак је планиран 31. август ове године.

Сви заинтересовани могу се пријавити за ову школу до почетка наставе, а више можете сазнати на овом линку

Град Бања Лука је подржао овај пројекат путем јавног позива.