„Школа археологије“: Студенти уређују Кастел

Започело је чишћење локалитета Двориште два на тврђави Кастел у оквиру пројекта „Школа археологије-Кастел 2019“ што ће допринијети већој видљивости тог археолошког добра и привући још више туриста у град на Врбасу.

„Школа археологије – Кастел 2019“ биће одржана до 2. новембра на Кастелу. Пројекат реализују Музеј Републике Српске и Друштво археолога Републике Српске, у сарадњи са Филозофским факултетом Универзитета у Бањој Луци, Филозофским факултетом Универзитета Источно Сарајево, а суфинансиран од стране Града Бања Лука.

Пројектом је предвиђен наставак радова чишћења локалитета у Дворишту II, те предавања из области археологије и заштите културних добара у Музеју Републике Српске.

„Реализација је замишљена као процес едукације студената прве године Одсјека за историју оба универзитета, док су предавања у Музеју РС јавног карактера, намијењена за све заинтересоване али и запослене у републичким и градским институцијама које се баве културним насљеђем, као и невладином сектору“, саопштили су из Музеја РС.