Чокори добијају воду

Мјештани Чокора, односно засеока Мацановићи, ове године би коначно могли ријешити деценијски проблем са водоснабдијевањем, након што би ускоро требало да крене изградња локалног водовода, у дужини од око једног километра.

Овај пројекат повезан је са великим пројектом „Црно врело“, по чијој реализацији би требало бити трајно ријешено водоснабдијевање за 20.000 становника рубних подручја Бање Луке и Приједора.

Надлежне градске службе провеле су јавну набавку и ових дана изабранo je за извођача радова предузеће „Хидросплет“ д.о.о. Лакташи. Вриједност овог посла је око 55.000 КМ.

Како су појаснили у Одјељењу за комуналне послове, предметна локација планираног водовода обухвата потрошаче на траси од Чокорских поља до засеока Мацановићи.

-С обзиром на то да постоје услови за проширење овог цјевовода, предвиђена је изградња секундарног крака профила 110 mm у дужини од око једног километра. Овај цјевовод би био у водоводном систему „Суботица“ све до реализације подсистема „Звијезда“ регионалног водовода „Црно врело“, када ће се овај цјевовод преспојити на подсистем „Звијезда“ чиме би се трајно ријешио проблем водоснабдијевања потрошача у овом крају – казали су у надлежном одјељењу.

 Фото илустрација

Фото илустрација