Четири регулациона плана на јавном увиду од 17. јула

Одјељење за просторно уређење обавјештава јавност да ће у периоду од 17. јула до 17. августа 2020. године, на јавни увид бити изложени сљедећи регулациони планови:

  • нацрт измјене дијела Регулационог плана за простор између Улице Цара Лазара, Источног транзита, Улице Гаврила Принципа и десене обале Врбаса (радни назив Југ 4).

 Нацртом плана обухваћен је простор који се налази уз Улицу Милоша Обилића, а односи се на к.ч.бр. 397/1 и 399 к.о. Бања Лука 4 (н.п.), у укупној површини од 980м2 и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „Рутинг“ Бања Лука – Улица Првог крајишког корпуса бр.16, у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Обилићево 2, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова.

  • нацрт измјене дијела Регулационог плана стамбених насеља Лазарево 1, 2 и 3 у Бањој Луци

 Нацртом плана обухваћен је простор који се налази у Улици Бранка Поповића, а односи се на земљиште означено као к.ч.  134/2 и 134/3, к.о.Буџак (н.п.) у укупној површини од 378м2 и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа „Урбис центар“ Бања Лука – Булевар војводе Степе Степановића бр.101а, у просторијама Градске управе и просторијама Мјесне заједнице Лазарево 1, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова.

  • нацрт измјене дијела Регулационог плана Нова варош за простор између улица: Крајишких бригада, Триве Амелице, Краља Петра II Карађорђевића, Паве Радана, Јована Дучића и Ранка Шипке у Бањој Луци.

Нацртом плана обухваћен је простор који се налази између улица Српских пилота, Тина Ујевића и Ранка Миличевића, а односи се на к.ч.бр. 1033, 1034 и 1035, к.о. Бања Лука 7 (н.п.), у укупној површини од 911м2 и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа Центар за пројектовање и консалтинг “ЦПК“ Бања Лука – Булевар Десанке Максимовић бр.2, у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Нова варош, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова.

  • нацрт Регулационог плана „Фране Супила“

Нацртом плана обухваћен је простор између Улице Фране Супила, Пиланске улице и жељезничке пруге Суња-Добој у укупној површини од 9,34 ha и биће изложен на јавни увид у просторијама предузећа “Геопут“ Бања Лука – Улица Краља Николе бр.13, у просторијама Градске управе и у просторијама Мјесне заједнице Борик 2, сваким радним даном од 8.00 до 16.00 часова.

Наведени планови ће бити објављени и на овој интернет страници. За вријеме трајања јавног увида, све до 17. августа 2020. године, свако физичко и правно лице може дати мишљење, примједбе и приједлоге на нацрте, уписом у свеску која ће се налазити у просторијама у којима ће нацрти бити изложен, или их доставити, у форми дописа, Градској управи Града Бање Луке – Одјељењу за просторно уређење.