Центар за социјални рад: Подијељено 4.500 пакета, припремљено још 2.000

Од избијања епидемије корона вируса до данас, више од 4.500 пакета са основним животним намирницима подијељено је угроженим суграђанима, а акција ће бити настављена и у наредним данима, подјелом још око 2.000 пакета, потврђено је у Центру за социјални рад.

Како се наводи из ове установе, подјела пакета за социјално угрожене категорије становништва је почела 24. марта и обухватила је око 13.500 становника нашег града.

  • На почетку акције “Нисте сами”, успостављене су телефонске линије на које се јавио велики број суграђана којима је потребна помоћ у храни и хигијенским средствима, као и психолошка помоћ. Сви пакети су подијељени на кућне адресе грађана уз помоћ радника Центра за социјални рад, затим колега из Центар за предшколско васпитање и образовање, те предсједника и чланова савјата мјесних заједница – рекла је Ирена Јолџић, директор Центра за социјални рад.

Како најављују, Центар за социјани рад ће ову акцију наставити и у наредном периоду када ће бити подијељено додатних 2.000 пакета помоћи социјално угроженим категоријама становништва. Пакете је обезбиједио Град Бања Лука, а грађани се могу јавити на контакт телефоне број: 051/328 510, 051 328 511.

Током епидемије корона вируса, у акцији “Нисте сами”, путем хуманитарног броја који је био у функцији до 29. априла, Град Бања Лука организовао је бесплатну доставу намирница и средстава за хигијену за све угрожене категорије становништва, а потом и бесплатну доставу лијекова за све суграђане старије од 65 година, јер им је било онемогућено кретање. Ову акцију помогле су бројне друштвено одговорне компаније.