„Флутете“ наступиле у атријуму Градске управе

Квартет флаута „Флутете“ одржао је данас концерт у атријуму Градске управе, у оквиру пројекта Града „Култура у пролазу“.

Различити културни садржаји приређују се сваког четврткa, од десет до 11 часова. Овај пут, сви они који су дошли у зграду градске администрације да обаве неку услугу могли су да уживају у звуцима класичне, филмске, џез и реге музике у извођењу бањалучких „Флутета“.

Овај квартет чине: Марија Пилиповић, Наташа Вукојевић, Деана Симић и Сунчица Лончар.

У име „Флутета“ Сунчица Лончар изразила је задовољство што су добили позив од Градске управе да наступе у простору атријума.

– Свирали смо оно што је иначе на нашем репертоару, који је веома разнолик. За наредни период, очекује нас неколико наступа у Бањој Луци, прво поводом манифестације Кочићев збор, а онда и у неком од отворених простора Банског двора – казала је она.

Додала је да крајем октобра, планирају да окупе све фалутисте из РС и шире, ако буде интереса, на манифестацији „Дани флауте“.

-Одлучиле смо да урадимо и нешто по питању наше продукције, па ће наша чланица Марија Пилиповић ове године имати снимљен албум композиција за соло флауту – закључила је Сунчица Лончар.