„Фестивал цвијећа“ и овог прољећа у нашем граду

Послије успјешног првог издања, „Бањалучки фестивал цвијећа“ биће организован и овог прољећа. Већ са првим знацима буђења вегетације, у градским парковима освануће и више од 10.000 садница јединственог тулипана сорте „Бања Лука“, по којем је наш град познат међу цвјећарима широм Европе.

У цвјетној оази, која је током Првог фестивала цвијећа прошле године привукла велики број посјетилаца, сви ће поново моћи да уживају од 17. до 19. маја.

Припреме за Други „Бањалучки фестивал цвијећа“ већ су започеле, односно именован је Секретаријат за организацију манифестације и одржани први радни састанци.

-План је да ускоро упутимо позив свим заинтересовним излагачима за учешће на Фестивалу, а за разлику од претходне ове године биће позвани и учесници из иностранства. Сви ће имати рок да своје пријаве доставе до 30. априла – казали су из Одјељења за комуналне послове.

Бања Лука је прије више од 30 година имала изложбу цвијећа, која је била популарна и веома посјећена.

-Управо намјера Града јесте да се врати Фестивал цвијећа по узору на тај некадашњи који је био чувена манифестација посвећена цвијећу у региону. Истовремено, прошле године у град се вратио и тулипан сорте “Бања Лука”, црвено-жуте боје, који ће и овог прољећа да краси градске паркове – казали су из надлежног одјељења.

Како су казали, циљ је да се промовише Бања Лука као град зеленила, обогате манифестациони и туристички садржаји, као и промоција професија цвјећара, произвођача цвијећа и декоративног садног материјала, те пејзажне архитектуре и хортикултуре.