У редукованом облику: Вртићи данас поново почели са радом

Поводом данашњег поновног отварања градских вртића, послије двомјесечне паузе због епидемије вируса корона, представници компаније „Хуавеји“ данас су Центру за предшколско васпитање и образовање уручили 11.000 заштитних маски за потребе васпитача, који су, у складу са наредбама здравствених органа, обавезни да их до даљњег носе током рада са дјецом.

У оквиру припрема за редуковани рад вртића, сви васпитачи и особље Центра тестирани су на присуство вируса како би све било спремно за повратак малишана у предшколске установе.

Захваљујући се на овој донацији, градоначелник Игор Радојичић је нагласио  да се Бања Лука полако враћа у нормалне токове али да се да се мјере опреза морају држати и у наредним данима.

  • Свим субјектима који почињу да раде наложене су различите мјере које се односе на хигијену и дистанце, тако да ће наредних дана бити прелазни период у коме се сви навикавамо на нову реалност – казао је Радојичић.

Директорица Центра Јелена Куртиновић истакла да је данас са радом почело осам од укупно 24 вртића из састава Центра, те да је,  по извјештајима, у вртиће данас дошло 74 малишана од њих 202 (десет одсто од укупног броја дјеце у систему градских вртића), чији су се родитељи у претходним данима изјаснили да желе да њихова дјеца и даље похађају предшколску наставу.

  • Спремни смо за рад, сви радници су негативни на вирус корона, а ако буде потребе прошириваћемо наше капацитете и понашати у складу са препорукама које је прописао Инстутут за јавно здравство- казала је она.

Менаџер компаније Хуавеји Александар Аћимовић прецизирао је да су донирали 11.000 заштитних маски, те да тиме настоје да пруже помоћ овој установи у наставку рада послије двомјечне паузе.

  • Срећна околност је да смо то урадили данас, када вртићи поново почињу са радом, а с циљем да васпитачи и особље вртића могу да прате прописане здравствене стандарде – казао је Аћимовић.