У Рамићима ниче тренинг центар за обуку ђака и студената

У намјери да омогући што боље услове за образовање младих за рад у привреди, који су све дефицитарнији на тржишту рада, у Пословној зони „Рамићи“ догодине ће бити формиран тренинг центар за обуку ђака и студената.

Отварањем овог центра, градска администрација појачава напоре на обезбјеђивању потребних кадрова на тржишту рада, након што је ове године, са истим циљем, покренула програм опремања стручних кабинета средњих школа.

-Ради се о успостављању секторског тренинг центра за практичну наставу ђака и студента, али и за обуку свих заинтересованих из више привредних области – казао је в.д. начелника Одјељења за локални економски развој и стартешко планирање Срђан Мијатовић.

Према његовим ријечима, већ су покренуте активности на адаптацији простора Управне зграде у Пословној зони гдје ће и бити смјештен тренинг центар.

-Ових дана покренута је јавна набавка за извођење радова на покривању атријума на објекту Управне зграде, те уколико поступак прође без жалби крајем августа требало би да почну ови радови. У међувремену, припремићемо и кандидовати пројекат код међународних и домаћих фондова за додатну санацију и опремање овог простора како би створили што квалитетније услове за извођење практичне наставе и обуке за све заинтересоване – рекао је Мијатовић.

Послије опремања и санације, план је да простор под посебним условима буде стављен на располагање образовним установама и свим другим који искажу интересовање за овај вид обуке. До сада, договорено је да се у Рамићима обучавају студенти Шумарског факултета и ђаци из Школе ученика у привреди.

 Пословна зона Рамићи

Пословна зона Рамићи