У припреми нова парцела у ПЗ „Рамићи“

Град Бања Лука припрема нову атрактивну парцелу у Пословној зони Рамићи, коју ће понудити инвеститорима за изградњу пословних објеката у тој зони.

Ових дана изабран је извођач радова за уређење те парцеле, која ће се налазити на мјесту садашње котловнице.

Парцела ће имати око 8.000 метара квадратних, а очекује се да би већ на прољеће могла бити понуђена заинтересованим привредницима.

У оквиру наставка улагања у пословну зону „Рамићи“, у плану је изградња недостајуће инфраструктуре у циљу уређења комплетне зоне, а све то како би инвеститори добили што боље услове за рад.

На понуди инвеститорима, у овој зони је и велика производна хала са припадајућим земљиштем и електро-машинском опремом, процијењене вриједности око седам милиона КМ.

У Пословној зони Рамићи тренутно је активно 15 инвеститора који су у различитим фазама, како изградње властитих привредних објеката, тако и отпочињања производних процеса.

Инвеститори су у земљиште инвестирали 4,7 милиона КМ, у изградњу објеката 7,8 милиона КМ, а у набавку опреме 1,2 милиона КМ.

Истовремено, Град припрема другу лицитацију за грађевинску парцелу од два хектара у новој пословној зони „Јелшинград“, чија продаја није успјела из првог покушаја.