У Пословну зону “Јелшинград“ улази први инвеститор

Прва парцела у новој пословној зони „Јелшинград“ продана је јуче, у настојању да се, послије већ готово попуњене зоне „Рамићи“, нови производни објекти изграде и у новоуспостављеној пословној зони.

Предузеће „Н СПОРТ“  д.о.о. Бања Лука купило је, путем јавне лицитације, парцелу од 3.241 квадратни метар, по цијени од 262.000 KМ.

-Продајом ове парцеле, у нову пословну зону улази први инвеститор. Надамо се да ће, у што краћем року, почети градити објекат привредне дјелатности – казали су у Одјељењу за локални економски развој и стратешко планирање.

За другу, већу парцелу од 16.198 квадрата, која је такође била понуђена на продају, пријавио се  један учесник, па је комисија лицитацију прогласила неуспјелом.

Kада је ријеч о Пословној зони „Рамићи“, у плану је њено проширење након што су капацитети зоне практично већ попуњени, градњом погона 15 предузећа.

У Рамићима, због великог интереса инвеститора, остала је слободна само још једна једна парцела, која ће бити понуђена на лицитацију. Осим главне хале, која је највећа по површини, практично ће постојећи капацитет зоне бити попуњени због чега је у плану даље ширење зоне.

 Локација ПЗ ″Јелшинград″

Локација ПЗ ″Јелшинград″