У новом руху друштвени домови у Залужанима и Пискавици

Друштвени домови у Залужанима и Пискавици ових дана добили су ново рухо, у оквиру пројекта оживљавања друштвених садржаја у приградским насељима и селима.

-Успјешно је окончана обнова оба објекта, чиме су удружења, међу њима и локална културно-умјетничка друштва, добила далеко боље услове за рад. Оба објекта су и енергетски „утопљена“ – потврдили су у Одјељењу за комуналне послове.

Према њиховим подацима, на објекту у Залужанима замијењена је комплетна столарија, те су у потпуности уређене бина за наступе и сала за састанке. Када је ријеч о Пискавици, обновљен је кров, замијењен цријеп и спољашња столарија.

Истовремено, приводи се крају поступак јавне набавке за избор извођача радова за изградњу новог објекта дома у Горњој Пискавици. Процијењена вриједност радова, који би требало ускоро да почну, је око 200.000 КМ.

У оквиру обнове и изградње друштвених домова, који је почео 2017. године – до сада је већ обновљено или изграђено више друштвених домова у приградским насељима и селима. Изграђени су, тако, нови друштвени домови у Љубачеву и Крминама, те Крчмарице (преостала друга фаза), а обновљени су друштвени објекти у Мишином хану, Верићима и Дебељацима.

Такође, када је ријеч о градњи других објеката друштвеног садржаја – у пуном јеку су радови на Петрићевцу гдје се гради вишенамјенски објекат (амбуланта, вртић и МЗ) и на Лаушу, гдје ће бити смјештене мјесна заједница и полицијска станица.

 Залужани (прије и послије обнове)

Залужани (прије и послије обнове)