У конкуренцији 36 локалних управа: Бања Лука прва по отворености у БиХ

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић разговарао је данас у Градској управи са представницима Удружења „Зашто не“, који кроз пројекте „Истиномјер“ и „Индекс“ прате рад носилаца јавних функција и испуњености њихових, предизборних и јавних обећања.

Представници овог удружења упознали су Радојичића са резултатима њихове, недавно објављене анализе под називом „Отвореност локалних управа у региону и БиХ“, у којој је анализиран степен транспарентости и отворености рада управа 36 локалних заједница. Према тој анализи, Бања Лука је, по отворености свог рада, на првом мјесту од свих посматраних градова у БиХ, те друга у свеукупној конкуренцији.

У разговору са представницима удружења, Радојичић је нагласио да је градска администрација чврсто опредијељена за принцип транспратности свог дјеловања, те да ће настојати да се таква пракса одржи и убудуће.

Он је нагласио да је, с тим циљем, почетком ове године дошло до модернизације и увођења нових садржаја на веб страници Града, те да је Градска управа, из идентичних разлога, покренула и налоге на друштвеним мрежана, као још један алат за комуникацију са грађанима.