„У загрљају Дуге“: Промовисана монографија Удружења жена „Дуга“

Mонографија Хуманитарног удружења жена „Дуга“ под називом “У загрљају Дуге” промовисана је синоћ у Културном центру Бански двор.

У препуној Вијећници, промоцији, која је организована у част великог јубилеја – 30 година постојања и рада Удружења у име Града Бање Луке, присуствовала је савјетница градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић – Бањац.

– Хуманитарно удружење жена „Дуга“ изузетно је значајно за наш град, јер је ријеч о удружењу које већ дуги низ година чува и његује нашу традицију. Ово удружење је посебно значајну улогу имало током периода проткелог рата, када су се жене „Дуге“ нашле у помоћи бројним породицама, женама и дјеци у избјеглиштву, а то је нешто што Бања Лука не смије заборавити – поручила је Мирна Савић – Бањац.

Савјетница градоначелника је истакла да свакако не смијемо заборавити ни то да је захваљујући управо овом удружењу „Змијањски вез“ уврштен на листу нематеријалне културне баштине при  Међународној организацији УНЕСКО.

Она је рекла да ће Град увијек подржати удружења која својим радом доприносе Бањој Луци и чине је поносном.

Град Бања Лука подржао је издавање монографије, која садржи документе о акцијама које су организоване, бројним признањима и наградама, учешћима на важним скуповима, радионицама, те више од 200 фотографија које остају као подсјетник и успомена на све учињено током протеклих тридесет година постојања.

 Фото: Милош Шолаја

Фото: Милош Шолаја