У градским предузећима, установама и организацијама запослена 2.324 радника

На захтјев градоначелника Бање Луке, Драшка Станивуковића, сва градска предузећа, установе и организације, доставиле су списак запослених радника са подацима о стицању диплома.

Према добијеним подацима, у 14 јавних установа, предузећа и организација запослена су 2.324 радника, што значи да имамо преко 3.000 запослених ако се томе дода још 788 радника Градске управе Бања Лука, чији су подаци раније објављени у „Личној карти Градске управе“ на званичној интернет страници Града.

Подацима су обухваћени: Центар за развој пољопривреде и села, који броји 65 радника, Градска развојна агенција са 24 запослена, Туристичка организација града Бање Луке у којој су запослена 32 радника, као и ЈУ Културни центар „Бански двор“ са 32 запослена.

Највише запослених има ЈЗУ „Дом здравља“ Бања Лука, у којој ради 897 запослених, док је на другом мјесту по броју запослених ЈУ „Центар за предшколско  васпитање и образовање“ са 378 запослених. Предузеће „Водовод“ има 344 запослених, а „Чистоћа“ 227.

ЈУ „Центар за социјални рад“ броји 89 запослених, ЈУ Спортски центар „Борик“ 81, ЈУ „Центар за образовање одраслих“ 8, док у предузећу „Градско гробље“ раде 84 радника.
ЈП „Депот – Регионална депонија“ има 45 запослених, док стара „Топлана“ има 18 запослених.

Тим за ревизију анализира добијене податке, а оно што је одмах видљиво јесте да највише запослених са дипломом Средње струковне школе Широки Бријег има у Центру за предшколско васпитање и образовање, док највише запослених са средњом или вишом школом који су накнадно завршили ВСС има у Дому здравља.

У Дому здравља тврде да су у већини случајева – то радници који су накнадно завршили факултет сестринства, али и даље раде са својим првобитним образовањем.

Списак свих запослених, као и мјесто и вријеме стицања дипломе грађани ће ускоро имати прилику видјети на званичној интернет страници Града, а градоначелник је затражио да исте податке на својим званичним страницама објаве и горе наведене установе, предузећа и организације.