Утврђен приједлог програма рада градског парламента за 2020. годину

Колегијум Скупштине града Бање Луке, на данашњој сједници, једногласно је утврдио приједлог програма рада градског парламента за 2020. годину са укупно 121 тачком дневног реда.

  • Идућа, као и ова година, биће са пуно материјала што показује да Градска управа ради заиста добар посао, а ми као парламент пратимо ту динамику и темпо. Када узмемо у обзир да ће са посљедњом сједницом Скупштине града у децембру бити реализовано преко 91 одсто планираних материјала, то само потврђује обим обављеног посла и важност синхронизованог дјеловања између Скупштине и Градске управе – рекао је предсједник Скупштине града Зоран Талић.

Осврћући се на рад Скупштине у овој години, Талић је рекао да је до сада разматрано више од 360 тачака дневног реда и 90 подтачака.

  • Још чекамо задњу сједницу за ову годину на којој ће бити преко 50 тачака, тако да бисмо имали разматраних више од 400 тачака током ове године – закључио је Талић.

Градоначелник Бање Луке, Игор Радојичић, истиче да је задовољан радом градског парламента.

  • По учинку, имамо заиста успјешну годину иза нас. Градска Супштина је пратила и у суштини допринијела укупном раду Градске управе и свему што смо имали испред нас као план и програм рада. Ова година је заиста била успјешна када је ријеч и о радовима на терену, али и о инвестицијама – нагласио је Радојичић.

Он је додао да градска администрација припрема материјале за задњу овогодишњу сједницу, која би највероватније требало да буде одржана 11. децембра, а о чему ће коначну одлуку донијети скупштински Колегијум на сједници у четвртак.