Утврђена ранг-листа професора за пројекат развоја спорта у школама

Комисија за избор професора физичког васпитања и спорта за реализацију пројекта „Развој спорта кроз школске спортске секције“, сачинила је ранг-листу професора физичког васпитања и спорта и приједлог изабраних школа у којима ће се спроводити овај пројекат.

Подсјећамо, ранг-листа је сачињена на основу јавног позив за избор лица на стручном оспособљавању за провођење наставе физичког васпитања у оквиру пројекта  “Развој спорта кроз школске спортске секције“. Важно је напоменути да је овај пројекат потпуно бесплатан за дјецу.

– Наравно, неопходан је стручни приступ, у складу са важећим законским нормама. План и програм активности је израђен у складу са наставним планом и програмом, те циљевима и усвојеним правцима пројекта. За ученике узраста од II до V разреда основних школа, професори физичког васпитања реализоваће пројекат кроз изабрану спортску активност након заршетка редовне наставе, уз обогаћење садржаја спортским полигонима и такмичењима. На овај начин, дјеци ће бити омогућена додатна физичка активност и дата могућност да се баве изабраним спортом. У програм се укључују и ученици од VI до IX разреда са посебним акцентом на ученике VI и VII разреда, гдје ће професорима бити омогућено стручно оспособљавање са циљем остваривања услова за полагање стручног испита – рекао је начелник Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт Драган Бањац.

Он је додао да је основни циљ пројекта омогућавање ученицима основних школа нашег града да кроз повећан број изабраних спортских активности буду физички ангажовани током читаве школске године, док су специфични циљеви пројекта да се професорима физичког васпитања омогући стицање радног искуства, затим укључивање већег броја ученика у систем школских спортских такмичења односно повећање физичких активности код ученика, те препознавање талентованих ученика за одређене спортове.

Ранг-листу можете погледати овдје.

 Фото: архива

Фото: архива