Ускоро почиње градња новог вртића у Лазареву

Градња новог дијела вртића „Колибри“ у Лазареву, вриједна више од пола милиона КМ, требало би да почне ускоро с обзиром на то да је ових дана успјешно окончан поступак јавне набавке за избор извођача ових радова.

Посао је на тендеру добила фирма „Универзал БС“, а по окончању овог великог пројекта биће обезбијеђено предшколско васпитање за још 170 дјеце из овог краја.

Како је истакао начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар, план је да ове године буде реализована прва фаза радова на доградњи постојећег објекта дјечијег вртића „Колибри“ у Улици Петра Пеције бб, за коју је обезбијеђно 550.000 КМ и за коју је ових дана и изабран извођач.

-То значи да ћемо у овој години изградити објекат, покрити га, урадити вањску столарију и дио воде и струје, а наредне године објекат новог вртића био би у потпуности завршен, опремљен и стављен у функцију. Доградњом објекта дјечијег вртића „Колибри“ биће омогућен смјештај за укупно осам група дјеце, по четири вртићке и јасличке – казао је Билчар.

За градњу будућег вртића у Лазареву по фазама одлучено је с обзиром на то да је ријеч о великој инвестицији процијењене вриједности 1,5 милиона КМ.

Према пројекту, планирани објекат новог вртића у Лазареву био би површине око 1.150 квадратних метара. Постојећи вртић „Колибри“, његов јужни дио – са два тракта по четири јединице – изграђен је 2013. године.

У настојању Града да обезбиједи предшколско васпитање што већем броју дјеце, током прошле године отворени су нови вртићи у Росуљама и Обилићеву, а недавно је  проширен и стављен у функцију вртић „Бубамара“ у Обилићеву. За ову годину, у плану је и реконструкција вртића “Јежева кућица“, те отварање мањег вртића на Старчевици.

 Изглед будућег вртића

Изглед будућег вртића