Ускоро нова пословна зона „Јелшинград“

До краја идуће седмице биће окончани радови на уређењу грађевинског земљишта на локацији будуће, нове пословне зоне „Јелшинград“, у оквиру припрема за отварање ове изузетне атрактивне локације за инвеститоре, изјавио је Раденко Лакетић, начелник Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање.

Правно-формалне препоставке за отварање нове, друге по реду пословне зоне створене су прошле седмице, измјеном регулационог плана овог дијела града.

Начелник Лакетић прецизирао је да ће се нова пословна зона простирати на двије локације површине 2,4 односно 2,8 хектара, а да ће јој главни адути бити атрактивна локација, с обзиром на близину аутопута, пруге и међународног аеродрома.

– Одјељење је већ покренуло активности уређења грађевинског земљишта за површину од 2,8 ха. Вриједност тих радова износи око 80.000 КМ и очекујемо да би радови требало да буду завршени наредне седмице. Након тога, биће израђена пројектно-техничка документације за недостајућу комуналну инфраструктуру на тој локацији, а потом и расписивање јавне набавке за извођача радова – казао је Лакетић и додао да ће, по завршетку грађевинских радова, бити створени услови да потенцијални инвеститори започну изградњу својих пословних објеката.

 Фото: архива

Фото: архива