Ускоро „мали послови“ по мјесним заједницама

Реализација „малих“ пројеката уређења простора и набавке потребне опреме у бањалучким мјесним заједницама, требало би да почне ускоро. За већину ових пројеката, које Град проводи трећу годину заредом са савјетима мјесних заједница, ових дана успјешно су окончане процедуре јавних набавки.

-Ради се о јединственом пројекту, вриједном око 150.000 КМ, којим се настоји у свакој од 57 мјесних заједница покушати ријешити ситнији проблеми. Све предложене поправке и интервенције предложили су сами мјештани, односно њихови представници у савјетима мјесних заједница – рекли су у Одјељењу за општу управу.

Како су истакли, процедура јавних набавки се приводи крају, односно слиједи потписивање уговора са будућим извођачима радова, тако да је за очекивати да ће по цијелом граду ускоро услиједити те, мале интервенције поједничане вриједности до 2.500 КМ.

Тако ће, између осталог, у Залужанима бити уређен плато испред Основне школе „Јован Дучић“, изграђена јавна расвјета на Чокорским пољима, на Побрђу саниране степенице код ресторана „Алас“, изграђено аутобуско стајалиште у Битољској улици у Росуљама, у дворишту ОШ „П.П.Његош“ постављена нова расвјета и видео надзор. Многе мјесне заједнице су се одлучиле да обнове рачунарску опрему.