Ускоро вртић на Петрићевцу

Градња првог вртића на Петрићевцу улази у завршну фазу, док се у исто вријеме увелико ради на изради намјештаја како би овај објекат наредног мјесеца био стављен у функцију.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, на објекту је изведена већина радова, а тренутно се приводи крају „утопљавање“ објекта у фасадном систему са каменом вуном.

Према пројекту, будући вртић подијељен је у двије цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године.

Нови вртић на Петрићевцу гради се у оквиру вишенамјенског објекта вриједног више од два милиона КМ. Радове финансирају Град Бања Лука и Влада Србије.

Поред вртића, у овом објекту налазиће се и амбуланта породичне медицине и објекат мјесне заједнице који је такође скоро завршен.

Ових дана треба да почну и радови на вањском уређењу око објеката.

Градња вишенамјенског објекта почела је крајем прошле године у оквиру инвестиционог циклуса „Бања Лука се гради“. Извођач радова – предузеће „Тектон“, према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.