Уручени сертификати за 23 ментора за мала и средња предузећа

Сертификати менторима за мала и средња предузећа, који су успјешно завршили обуку у склопу пројекта „Успостављање и промоција менторинг услуга малих и средњих предузећа у земљама Западног Балкана-фаза 2“, додијељени су у петак, 30. марта.

Прву генерацију ментора чине 23 полазника из локалних развојних агенција и локалних заједница из цијеле Републике Српске, а у име Градске развојне агенције Бања Лука, обуку су успјешно савладала два ментора што ће додатно појачати капацитет Агенције у смислу успостављања сарадње и подршке, како почетницима у пословању, тако и зрелим привредним субјектима.

Основни циљ менторинга и будућих ментора биће успостављање дијагнозе проблема у предузећима заинтересованим за учешће у овом пројекту, те њихово превазилажење у сарадњи са менаџментом.

Овај пројекат је покренут прошле године и током три године реализоваће га Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа уз подршку Јапанске агенције за међународну сарадњу. Основни циљ пројекта је успостављање континуиране менторске подршке предузећима У Републици Српској.

Практични дио обуке ће отпочети на јесен након расписивања јавног позива и избора предузећа за процес менторинга.