Уручене награде најбољима у акцији „Бирамо најуређеније“

Свечаним пријемом који је градоначелник Игор Радојичић приредио за награђене, данас је и званично окончана акција „Бирамо најуређеније 2018“, уз заједничку поруку да ова акција мора да буде настављена и у наредним годинама, уз још већи ангажман и учешће наших грађана.

Радојичић је нагласио да је ова акција лијеп примјер за све наше суграђане и да овом акцијом заправо промовишемо љепши и уређенији град.

– Честитам свим учесницима и акција је свакако љепши дио нашег града и добар примјер осталим суграђанима како се, уз доста љубави и нешто средстава, може лијепо уредити животни простор. Сугеришем свима да погледају како су се уређивали простори чије власнике смо данас наградили и да примјене нешто од искустава. Бања Лука се стално поноси тиме да је град зеленила, а сви заједно чинимо град и сви би требало да око својих кућа његујемо лијеп и уређен простор – поручио је градоначелник.

Здравко Гузијан, побједник у категорији најљепшег дворишта, рекао је да је све у љубави и вољи да се уреди свој простор.

– Желимо да дамо примјер како се и са мало средстава, али уз труд и рад може постићи много. Помаже ми сугруга и унучад и ми у овоме заиста уживамо – истакао је Гузијан.

Град Бања Лука је 16. годину узастопно организовао акцију „Бирамо најуређеније“, а учествовала су 24 кандидата у четири категорије. Акција је проведена током маја и јуна ове године.  По три првопласирана су добили новчане награде, док је робне награде обезбиједила компанија „Елта-кабел“ која је била медијски партнер Града на овом пројекту.

НАГРАЂЕНИ:

Најуређеније двориште:

  1. Здравко Гузијан, Ђуре Дамјановића 135;
  2. Биљана и Мирко Кондић, Ђуре Дамјановића 235;
  3. Младен Шврака, Рамићи бб.

Најуређеније школско двориште:

  1. OШ „Јован Дучић“ Залужани;
  2. ОШ „Бранко Ћопић“, Борик;
  3. Гимназија Бања Лука.

Најуређенији простор у стамбеним зградама

  1. ЗЕВ Мајке Јевросиме 8 и 9;
  2. ЗЕВ Царице Милице 10;
  3. ЗЕВ Равногорска 16.

Најуређенији балкон:

  1. Мирко Агић, Улица Млађе Ћусића.

 

 Најуређеније двориште

Најуређеније двориште

 Двориште ОШ ″Јован Дучић″

Двориште ОШ ″Јован Дучић″

 Простор ЗЕВ Мајке Јевроисиме 8-9

Простор ЗЕВ Мајке Јевроисиме 8-9

 Најуређенији балкон

Најуређенији балкон