Упозорење на временске непогоде вечерас, ноћас и сутра

Републички хидрометеоролошки завод Републике Српске издао је упозорење на временске непогоде које се очекују вечерас, ноћас и сутра током дана.

Како је наведено, вечерас и ноћас очекују се јаче непогоде уз пљускове са грмљавином, које ће се премјештати од сјеверозапада, дуж ријеке Саве ка истоку. При јаким пљусковим локално ће бити олујног ветра, обилних падавина и града понегдје. Такође понегдје може у кратком периоду пасти око 50 mm кише, а ова количина падавина може изазвати проблеме са оборинским водама и узроковати појаву бујичних поплава.

„Пљускови ће на сјеверу јачати ноћас и неће дуго трајати. Нове падавине се очекују у другом дијелу ноћи у Херцеговини и на западу. Сутра 9. јуна се наставља нестабилно вријеме уз честу појаву пљускова са грљмавином, а поново ће бити услова за локалне непогоде“, навели су у упозорењу из Хидрометеоролошког завода РС, истичући да се данас очекује врло топло вријеме, уз температуре и до 35 степени.

Информације о потенцијално опасним временским приликама и њиховим промјенама могу се прати и на овом линку.

Због најављених временских непогода, припадници Професионалне територијалне ватрогасне јединице Бања Лука и надлежне градске службе биће у стању приправности.