Уз помоћ „Делте“: Ускоро проширење вртића „Бубамара“ у Обилићеву

Компанија „Делта холдинг“, која у Бањој Луци гради један од највећих шопинг молова у регији, финансираће санацију и проширење вртића „Бубамара“ у Обилићеву, што ће отворити простор за пријем још 25 малишана у овој предшколској установи, саопштено је послије данашњег потписивања уговора о донацији.

Градоначелник Игор Радојичић, који је данас потписао уговор заједно са Дејаном Јеремићем, вишим потпредсједником „Делта холдинга“, прецизирао је да вриједност донације износи 33.000 евра, те захвалио овој компанији на помоћи Граду у рјешавању вишегодишњег проблема са дугим листама чекања у предшколским установама. Према његовим ријечима, радови на вртићу „Бубамара“ подразумијевају проширење капацитета и броја мјеста, повећање енергетске ефикасности објекта и његову реконструкцију.

– Као што је познато, недавно смо отворили два нова вртића у Росуљама и Обилићеву, а сљедећи је на реду нови вртић на Старчевици који ће бити смјештен у просторијама које је донедавно користила Градска развојна агенције – реако је Радојичић и додао да је овим пројектима отворен простор за смјештај око 100 малишана.

Захваљујући се „Делти“ на овој донацији, Радојичић је нагласио да ова компанија, реализацијом пројекта градње великог шопинг мола, помаже Бањој Луци да се позиционира као регионални центар, што је једно од кључних опредјељења градске администрације.

Виши потпредсједник „Делта холдинга“ Дејан Јеремић изјавио је да је ова компанија фокусирана на младе, због чега су одлучили да донацију усмјере у санацију и проширење једног од градских вртића.

 

– Веома нам је важно да заједница у којој послујемо заједно са нама напредује. Учешћем у оваквим акцијама желимо да дамо примјер и другима да на сличан начин помогну. Прије нешто више од годину дана смо кренули са пројектом градње „Делта планета“ и поносни смо што Бањој Луци доносимо потпуно нови концепт трговине – рекао је Јеремић и захвалио се Градској управи на помоћи приликом реализације овог великог пројекта.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, захвалила је „Делта холдингу“ на донацији и истакла да ће то значити много за дјецу која ће боравити у обновљеном вртићу „Бубамара“.

– Центар за предшколско васпитање и образовање је велика установа са 24 вртића и 2.200 дјеце. С обзиром на то да имамо велику листу чекања на мјесто у вртићу, овакви пројекти су увијек добро дошли за нашу дјецу и њихове родитеље – казала је она.