Уз помоћ Града: ЖКК „Орлови“ у регионалној кошаркашкој лиги

Женски кошаркашки клуб „Орлови“ такмичиће се од наредне сезоне у регионалној кошаркашкој лиги (WABA), уз финансијску подршку града Бање Луке и друштвено одговорних компанија. Учешће овог клуба у регионалној лиги од наредне сезоне, подржао је и градоначелник Игор Радојичић, који је рекао да је Градска управа, у сарадњи са компанијом М:тел, обезбиједила додатна средства за финансирање клуба у наступајућој такмичарској сезони.

Радојичић је оцијенио да су ово одличне вијести за бањалучки спорт, истичући да позив који је добио ЖКК „Орлови“ није могао бити пропуштен.

– Резултат сјајне сезоне овог клуба био је позив за учешће у WABA лиги. Пројекат учешћа у регионалној лиги захтијева много сложенију финансијску конструкцију и ми смо одлучили да помогнемо, јер је ово сјајна прилика за промоцију нашег спорта, али и града у цјелини. Учешће у регионалној лиги схватамо и као шансу да се женска кошарка у граду додатно оснажи и подигне на ниво на којем је некада била, када су из Бање Луке долазиле велике играчице са сјајним интернационалним каријерама – рекао је Радојичић.

Предсједник ЖКК „Орлови“ Лука Лугоња, подсјетио је да је у сезони, која је управо завршена, клуб остварио бројне успјехе, како у сениорској, тако и у млађим категоријама. Он је нагласио да је основни циљ учешћа у регионалној лиги очување постојећег играчког кадра у Бањој Луци и подизање клуба на још виши ниво.

Једна од најбољих играчица овог клчуба Исидора Орашанин, изјавила је да ће за све играчице бити велика част што ће наступати у тако јаком такмичењу као што је регионална женска кошаркашка лига. Она је нагласила да ће то за њих бити корак напријед у играчким каријерама и да ће учинити све да на достојан начин репрезентују свој клуб и град.

Своје утакмице у WABA лиги, ЖКК „Орлови“ ће играти  у дворани Борик, а дирктор ЈУ СЦ „Борик“ Ненад Талић, казао је да ће ова установа увијек бити на услузи свим клубовима те да се радује повратку врхунске женске кошарке под сводове Борика.