Удружење глувих и наглувих: Радионице за суграђане старије животне доби

У просторијама Удружења глувих и наглувих регије Бања Лука синоћ је одржана прва у низу радионица у оквиру пројекта „Клуб 55+“. Радионичке активности одржаваће се до краја октобра, сваког уторка и петка, са почетком у 19 часова у просторијама овог удружења.

„Како бисмо побољшали положај глувих особа старије животне доби и код њих сачували моторне и когнитивне перцептивне вјештине осмислили смо низ активности које ћемо реализовати кроз Клуб 55+. То је мјесто гдје ће старији чланови удружења имати прилику да се друже кроз разне видове друштвених игара и радно-окупационих радионица: декупаж, плетење, хеклање и вежење.

Једном мјесечно одржаваће се психолошке радионице, а биће организовано и здравствено савјетовалиште за ову популацију. Да све активности не заврше у просторијама удружења, за своје чланове ће организовати и одмор у природи. Све ове активности усмјерене су на очување преосталих психофизичких потенцијала глувих особа старије животне доби, те у циљу позитивног дјеловања на квалитет њиховог живота.

Град Бања Лука подржао је овај пројекат путем јавног позива.