Турнир у „Борику“ враћа стари сјај, рекордан наградни фонд

Традиционални, 44. по реду, турнир у малом фудбалу „Борик 2019“ почеће 2. децембра, најављено је из Спортског центра „Борик“. Пријаве за турнир, у шест категорија, биће отворене од 1. новембра ове године.

Градоначелник Игор Радојичић, нагласио је да је заједничка жеља организатора и Града, да овај турнир поврати стари сјај и да поново буде један од најбољих турнира у малом фудбалу у нашем региону.

  • Турнир који има 44 године традиције, заслужује да буде међу најбољима. То значи већи наградни фонд, више категорија, више квалитетних екипа и, надамo се, више публике. Спорт је један од наших стратешких циљева у граду, а турнир у малом фудбалу, свакако је један од догађаја по којима је Бања Лука препознатљива у широј регији – рекао је Радојичић.

Директор ЈУ Спортски центар „Борик“, Ненад Талић, истакао је да ће овогодишњи турнир имати највећи наградни фонд, а да ће побједник у сениорској конкуренцији освојити награду од 20.000 КМ.

  • Турнир ће бити игран у шест категорија: сениори, ветерани (преко 35 и преко 50 година), те у млађим узрасним категоријама до 12, 14 и 16 година. Котизација за сениоре износи 200 КМ, за ветеране по 150 КМ, док се за млађе категорије котизација неће наплаћивати – изјавио је Талић.

Промотери турнира „Борик 2019“ су асови великог и малог фудбала: Владимир Стојковић, Милош Дегенек, Зоран Тошић, Антонио Рукавина, Перица Огњеновић, Радмило Михајловић, Стојан Врањеш, Саша Кајкут, Бојан Пузигаћа, Миле Симеуновић, Миленко Девушић, Чедомир Ћулум и многи други.

Покровитељ турнира је Град Бања Лука, генерални спонзор Бањалучка пивара, а организатор Спортски центар „Борик“.