Традиција се наставља: Пошаљите фотографије најљепших дворишта

Град Бања Лука расписао је данас традиционални конкурс за избор најуређенијег дворишта, у оквиру акције „Бирамо најуређеније“ коју Град баштини већ 18. годину узастопно.

У новонасталним околностима у вези са пандемијом корона вируса, правила конкурса су измијењена у односу на раније године, па, из превентивних разлога, најуређенија дворишта, могу бити пријављена искључиво „онлајн“. Према новим пропозицијама, наши суграђани, који желе да се такмиче за ову ласкаву титулу, потребно је да на е-маил: javnost@banjaluka.rs.ba пошаљу пријаву која мора да садржава назив лица/организације које се пријављује, адресу и контакт телефон, те 10 одабраних фотографија свог дворишта, круга или балкона.

Такмичење је организовано у четири категорије – најуређеније приватно двориште, најуређеније двориште стамбених зграда, најуређенији круг пословних субјеката, организација и јавних установа, те најуређенији балкон.

По закључењу пријава, односно 5. јуна ове године, специјализована комисија Градске управе, који чине стручњаци за хортикултуру, одабраће пет најуређенијих дворишта, а побједнике ће изабрати сами грађани – гласањем путем официјелне фејсбук странице Града Бање Луке.

  • Ни у доба епидемије, нисмо жељели одустати од ове, ево већ пунољетне акције, мада смо се, силом прилика, морали прилагодити новонасталим околностима, тако да ће ове године изостати обилазак дворишта од стране чланова комисије. Без обзира на то, на основу приложених фотографија, наша комисија ће одабрати, по њима, пет најуређенијих, а побједнике ће изабрати наши суграђани, гласањем на фејсбук страници Града – казао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове.

Он је позвао све Бањалучане да се, уређењем своје најближе околине, укључе у ову традиционалну акцију и уједно, дају сопствени допринос љепшем изгледу нашег града. Као и сваке године, Град Бања Лука ће обезбиједити новчане награде за најуспјешније учеснике.