Топлице: Почела монтажа конструкције моста

Градоначелник Игор Радојичић, обишао је градилиште будућег моста у Српским топлицама, након што је данас почела монтажа челичне конструкције новог прелаза преко Врбаса.

  • Изградња моста улази у финалну фазу. Израда челичне конструкције приведена је крају и она се сада допрема и монтира на градилишту – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће овај мост омогућити квалитетнију везу између Источног и Западног транзита, али и да ће растеретити улаз у град из правца кањона Тијесно и Мањаче.

  • Сада, возила морају да иду Западним транзитом или старим једносмјерним мостом, а изградњом новог моста, имаћемо квалитетан прелаз са двосмјереним саобраћајем која ће омогућити да возила, даље преко Источног транзита, врло брзо уђу у град. За сада, извођач се налази у оквиру задатих рокова, с тим да је, по уговору, рок за завршетак пројекта децембар ове године – рекао је Радојичић.

Градња новог моста у Топлицама, распона 65 метара и ширине 11 метара, вриједног око 3.5 милиона KМ, почела је у фебруару ове године.