Топлице: Интензивирани радови на градњи темеља новог моста

У оквиру градње моста у Српским топлицама интензивно се изводе радови, како би у наредних седам дана били бетонирани темељи за нови прелаз преко Врбаса.

-Тренутно се изводе радови на копању и заштити темељних јама и према најавама извођача радова, темељи будућег моста требали би бити завршени у наредних седам дана – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Ови послови изискују доста пажње и напора извођача радова јер су темељне јаме дубоке и до три метра испод нивоа Врбаса, те се радови изводе уз стални рад пумпи, које морају избацивати вишак воде.

У исто вријеме, на лијевој обали, бетонирају се и потпорни зидови како би било омогућено проширење магистралног пута, односно изградња приступних саобраћајница за мост.

-С обзиром на интензитет радова и радне машине које раде на обје стране Врбаса, апелује се на возаче да обрате посебну пажњу приликом проласка овог градилишта – поручују из ресорног одјељења.

Градња новог моста распона од 65 и ширине 11 метара почела је 12. фебруара. Поред двије саобраћајне траке по три и по метра, биће изграђене и пјешачке стазе ширине по два метра. Значајни радови се односе на приступне саобраћајнице, проширење улазно-излазних трака на магистралном путу, те уређење обалоутврде.