Топла зима убрзала радове на Петрићевцу

Радови на изградњи тронамјенског објекта на Петићевцу, односно будуће амбуланте, мјесне заједнице и вртића, одвијају се убрзаним темпом, добрим дијелом и због неубичајно повољних временских прилика за ово доба године.

 У оквиру радова на овом објекту, вриједном око два милиона КМ, данас је изливена плоча изнад приземља на објекту мјесне заједнице.

  • У току је бетонирање горње плоче на будућој мјесној заједници која ће служити за бројне активности мјештана овог насеља – истакао је Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове, током обиласка овог градилишта.

Објекат амбуланте породичне медицине, чија је градња почела нешто раније, ових дана требао би бити у потпуности завршен, док се, упоредо с тим, за будући вртић урађени темељи те се раде зидови објекта.

  • Пошто временске прилике иду на руку извођачу, надамо се да ће радови на сва три објекта бити завршени и прије уговореног рока – рекао је Билчар.

У будућем вртићу наћи ће се мјеста за више од стотину малишана са подручја Петрићевца, док ће у објекту будуће мјесне заједнице бити изграђена мултифункционална сала капацитета до 100 сједећих мјеста и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

Укупна вриједност овог тронамјенског објекта износи око два милиона КМ, од чега је 1,4 милиона КМ обезбједила Влада Републике Србије, а преостали дио Град Бања Лука.

Радови на вртићу и мјесној заједници почели су у новембру прошле године а извођач радова  предузеће „Тектон“ , према уговору, има рок од 300 дана за завршетак објекта.