Тања Ступар Трифуновић добитница награде “Милица Стојадиновић Српкиња”

Тања Ступар Трифуновић је лауреат књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“, саопштио је ово Завод за културу Војводине који додјељује ово признање.

На конкурс Завода за културу Војводине је пристигло 20 књига пјесама ауторки, које су објављене у периоду од октобра 2017. до октобра 2018. године. На сједници жирија, који су чинили Зоран Ђерић, предсједник, те Фрања Петриновић и Драгана В. Тодоресков, чланови, донесена је одлука да овогодишњу награду „Милица Стојадиновић Српкиња“ за најбољу пјесничку књигу женског аутора писану на српском језику добије управо Ступар-Трифуновићева, за књигу „Размножавање домаћих животиња“, објављену у едицији „Нулта стварност“, издавача „Buybook“, Сарајево 2018. године.

Тања Ступар Трифуновић је рођена 1977. у Задру. Дипломирала је на Филолошком факултету у Бањалуци. До сада је објавила пет пјесничких књига, књигу прича и роман. Радови су јој превођени на енглески, њемачки, пољски, словеначки, македонски, чешки, дански и француски језик.

Пета пјесничка књига Ступар-Трифуновићеве, „Размножавање домаћих животиња“, неуобичајено обимна за пјесничку књигу (114 страница), садржи 53, углавном дуже и наративне пјесме.

Награда „Милица Стојадиновић Српскиња“ биће уручена добитници – Тањи Ступар Трифуновић, у Заводу за културу Војводине, 18. октобра 2018. године, у 13 часова.