Сједница Скупштине Града 21. фебруара

Двадесета сједница Скупштине града Бања Лука биће одржана 21. фебруара са почетком у 9 часова, одлучено је на данашњој сједници Колегијума Скупштине Града.

На дневном реду ове сједнице налазе се 22 тачке. Између осталог, одборници ће разматрати приједлоге одлука које се односе на финансирање пет капиталних инвестиција у граду, а ријеч је о одлукама о задужењу Града Бања Лука емисијом хартија од вриједности и о другој емисији обвезница јавном понудом.

Како је појаснио градоначелник Игор Радојичић, буџетом ове године планиран је и одређен број капиталних инвестиција, а за финансирање њих пет је тада речено да ће се тражити средства ван буџета.

-Зато сада идемо на сједницу са одлукама о емисији обвезница у износу од шест милиона марака за сљедеће пројекте: изградња новог Зеленог моста, прва фаза реконструкције Улице краља Александра I, завршетак источног транзита и наставак све до улице Гаврила Принципа, практично до Зеленог моста, затим наставак изградње спортске дворане у некадашњем Шопинг центру, те наставак водоводног пројекта Црно врело – нагласио је Радојичић.

Једна од тачка дневног реда 20. сједнице јесте и Програм развоја спорта Града Бања Лука са приоритетним областима финансирања за 2018. годину.

-Програм је рађен по новим критеријумима и по новом прошлогодишњем усвојеном средњорочном програму. У њему је и програм школског спорта за Европски град спорта и још неколико новина у финансирању спорта у овој години – закључио је градоначелник Радојичић.

На дневном реду овог засједања јесте и више регулационих планова и кадровских питања.

 

Колегијум је на данашњој сједници донио и одлуку о објављивању јавног позива удружењима грађана за додјелу акредитација за присуствовање сједницама радних тијела Скупштине Града.

-То нам је и обавеза по Пословнику да у марту акредитујемо нова удружења и организације које ће бити присутне на сједницама наших радних тијела и то је један степен наше транспарентности у раду Скупштине – навео је предсједник Скупштине, Зоран Талић и позвао све заинтересоване да се пријаве на овај позив.