Сутра модна ревија „Баш по мјери“

Четврта модна ревија особа с инвалидитетом, под називом „Баш по мјери“, биће одржана сутра, 28. новембра с почетком у 19 часова у Банском двору.

Овогодишњи мото ревије је „Могу све што пожелим“ са жељом да се јавности укаже на могућности особа са инвалидитетом, а не само на “недостатке”.

У улози модела наћи ће се 29 жена и 16 мушкараца са различитим врстама инвалидитета, који ће носити креације дизајнерке Александре Иванковић. Сваки учесник ће носити своју „по мери“ скројену одјевну комбинацију, са детаљима змијањског веза, природним материјалима и земљаним бојама.

-Жеља нам је да представимо особе са инвалидитетом у једном новом свјетлу и покажемо шта се све може, с једне стране, као и то да укажемо на чињеницу да је инвалидитет само једна карактеристика која не одређује особе које га посједују.  Надаље, желимо да пошаљемо поруке које ће утицати на стварање предуслова за самосталан живот особа са инвалидитетом, те отворити могућности за њихово учешће у свим областима живота и рада – саопштила је докторица Снежана Кутлешић-Стевић, организатор и идејни творац ове ревије.

У пратећем дијелу програма наступиће Етно група “Ива”, хор “Castratonica”, а представиће се и академски плесни клуб „Хабанера“.

У организацији догађаја учествује више од 50 волонтера.