Сутра завршетак градње кружног тока у Алеји Светог Саве

Због завршних радова на изградњи кружне раскрснице у Алеји Светог Саве и Гундулићевој улици, и сутра ће на снази бити обустава саобраћаја на овом градилишту.

Према подацима Одјељења за саобраћај и путеве, данас су завршени радови на изградњи тротоара на кружном току а ради се и на постављању доњег слоја асфалта.

– Сутра ујутро почеће радови на полагању завршног, хабајућег слоја асфалта и обиљежавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, послије чега ће кружна раскрсница бити пуштена у саобраћај, и то знатно прије рока за завршетак радова – истичу у одјељењу.

Према уговору са извођачем, рок за завршетак радова је 25. септембар али је извођач радова, предузеће “Козарапутеви”, протеклог викенда затражио потпуну обуставу саобраћаја на овој раскрсници како би нови кружни ток што прије био стављен у функцију.

Како је пројектовано, пропусна моћ на раскрсници биће 20.000 возила на дан, што би требало значајно допринијети растерећењу саобраћаја у центру града.

– У оквиру ових радова, на три локације које су у вези са овим кружним током, доћи ће до измјештања аутобуских стајалишта. Тако ће стајалиште код хотела „Крајина“ добити тзв. угибалиште да не би долазило до непотребних застоја у саобраћају. Стајалиште код кафе бара „Марбел“ измјешта се у Алеју Светог Саве, а биће изграђено и још једно једно додатно стајалиште на правцу према дворани Борик – подсјећају у надлежном одјељењу.