Стиже вода за 500 домаћинства у горњем дијелу Чесме

Становници горњих дијелова Чесме већ на љето ће се моћи прикључити на градски водовод, након што је данас отпочела изградња водоводне мреже за овај крај. Изградњом овог водовода, воду ће добити више од 500 домаћинства овог краја, али и неколико сусједних села лакташке општине.

У оквиру овог пројекта, данас је почела градња потисног и дистрибутивног цјевовода, у тренутку док су радови на изградњи великог резервоара већ увелико у току.

  • Надам се да ћемо у току љета почети суксецивно прикључивати домаћинства на мрежу, прво у трећој висинској зони а да се затим, када се изгради мрежа, и домаћинства у четвртој висинској зони- казао је градоначелник Игор Радојичић, који је присуствовао почетку радова.

У међувремену, при крају су радови на резервоару „Чесма 3“ запремине 500 кубика за који ће вода бити обезбјеђена потисним цјевоводом од резервоара са друге висинске зоне. По завршетку овог дијела пројекта, услиједиће градња потисног цјевовода до резервоара „Чесма 4“ и дистрибутивне мреже за највише дјелове овог насеља.

Према пројекту, биће изграђено више од 20 километара нове водоводне мреже која ће  обезбједити стабилно водоснабдијевање за више од 500 домаћинстава у овом крају.

Предсјсденик Савјета мјесне заједнице Миладин Маличевић изразио је задовољство због реализација овог великог пројекта, који је од огромног значаја за овај, све гушће насељени крај.

  • Ово је велика ствар за нас јер смо дочекали да и виши дјелови Чесме добију воду – казао је Маличевић.

Свеукупно, кроз пројекат “Вода 1“ ове године ће бити изграђено 56 километара нове водоводне мреже. Упоредо са тим, укази у реализацију још два велика пројекта водоснабдијевања – „Вода 2“ и „Вода 3“.  Сви ови пројекти требали би се провести на терену у року од три године. По реализацији ових пројеката, више од 95 одсто становништва на цјелокупној територији Бање Луке добиће стабилно водоснабдијевање.