Стигло 300 контејнера за приградска насеља

Захваљујући донацији из данског града Оденсеа, Бања Лука је добила 300 контејнера за прикупљање комуналног отпада. Током данашњег обиласка „Чистоће“, градоначелник Игор Радојичић истакао је да ће ови контејнери, већ од понедјељка, бити распоређени по приградским насељима, у складу са исказаним потребама.

  • Поред тога, Град се налази у процесу јавне набавке нових контејнера, а са Фондом заштите животне средине спроводимо пројекат гдје очекујемо да ћемо, кроз ту набавку и још једну донацију, обезбиједити значајан број контејнера и одговорити захтјевима грађана – истакао је градоначелник.

Директор „Чистоће“ Александар Бајић, изјавио је да су потребе на терену велике и да ће ова и будуће донације у знатној мјери поправити стање на терену.

  • Од 16. марта до 5. априла слиједи нам прољећна акција чишћења и уређења града и овом приликом аплеујем на грађане да се придржавају плана акције и крупни отпад одложе на, за то, предвиђена мјеста. Крајем марта започећемо пилот пројекат у насељу Росуље који подразумијева селекетивно раздвајање отпада и поставаљање два контејнера. Уколико тај пројекат да жељене резултате, наставићемо га и у другим насељима – закључио је Бајић.