Старчевица велико градилиште: Тузланска ускоро на канализационој мрежи

Двадесетак домаћинства у Тузланској улици, у горњој зони Старчевице, ускоро ће бити прикључено на канализациону мрежу, у оквиру овогодишњих планова за повећање доступности ове мреже за становнике на ширем градском подручју.

Ово је први од укупно три већа пројекта изградње канализационе мреже широм града, који ће бити ускоро реализовани. Према плановима градских власти, ускоро слиједе радови и у Улици Косте Јарића, а планиран је и почетак изградње у дијелу Побрђа и Лауша.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић нагласио да је изградња канализације у Тузланској улици само дио радова који ће ускоро бити реализовани у насељу Старчевица.

– Највеће градско насеље има много потреба и ове године ће овдје бити доста радова. Данас почињемо изградњу дијела канализације у Тузланској улици у дужини од 350 метара. Укупна вриједност радова је око 60.000 КМ, а извођач радова је предузеће „Грађење Ђурић“.  Очекујемо да радови буду завршени за 45 дана, а на канализацију ће бити прикључено двадесетак домаћинстава – рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да су у току бројни инфраструктруни радови у насељу Старчевица, као што су изградња кружног тока и спајање Источног транзита.

– Очекујемо да средином јуна буду завршени наведени радови, а када завршимо тај посао, започећемо радове на Зеленом мосту. То је за цијело подручје Старчевице и Обилићева кључна ствар у области саобраћаја. Поред овога, на Старчевици смо договорили доградњу ОШ „Бранко Радичевић“, дјечије игралиште, затим нови вртић на локацији гдје је била Градска развојна агенција, те више саобраћајница – навео је градоначелник.

Предсједник Савјета МЗ Старчевица Предраг Џајић, казао је да је изградња канализације у Тузланској улици свакако од великог значаја за мјештане ове улице.

– Изградња канализације је почела на захтјев грађана односно Савјета МЗ Старчевица. Прошле године смо радили канализацију у Улици Слободана Дубочанина, а веома се радујемо што ћемо ускоро добити још један вртић и дјечије игралиште – рекао је Џајић.