Стабилније водоснабдијевање домаћинстава из Лакића, Благојевића и Рачића

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић, присуствовао је данас почетку изградње водовода Рекавице – Благојевићи, у укупној дужини од око четири километра.

Према његовим ријечима, предвиђено је извођење осам кракова секундарне водоводне мреже, како би ово подручје добило стабилније водоснабдијевање. Из буџета је за овај водовод обезбијеђено око 170.000 КМ.

-Ове године на цијелом подручју града радићемо 17 нових водовода. Од тога, за подручје Мањаче и Рекавица радићемо шест водовода – рекао је Радојичић.

Посао на изградњи водовода Рекавице – Благојевићи добило је предузеће „Еко-еуро тим“ д.о.о. Бања Лука, а радови би требало да буду окончани до септембра.

Предсједник Савјата Мјесне заједнице Рекавице 2 Жељка Благојевић, истакла је да ће новим водоводом бити омогућено стабилно водоснабдијевање 40 домаћинстава из засеока Лакићи, Благојевићи и Рачићи.

Одборник у Скупштини Града Боран Босанчић, нагласио је да ће овај водовод значити много за становнике Рекавица, с обзиром на то да ова села одавно кубуре са водоснабдијевањем.

-Поред тога, изградња водовода, али и осталих који су планирани за реализацију у овој години, конкретан су доказ политике актуелне градске администрације, која је, као један од својих приоритета, издвојила развомјеран развој градских и руралних подручја – рекао је Босанчић.