Спортски викенд – фудбал, рукомет, кошарка, карате

Предстојећи спортски викенд доноси нове изазове за рукометаше и кошакаше Борца, те фудбалере Крупе.

Програм у суботу отварају фудбалери Крупе који дочекују Зрињски из Мостара у оквиру 27. кола Премијер лиге БиХ – лиге за првака. Меч на стадиону у Крупи на Врбасу почиње у 16.30 часова.

У недјељу, љубитеље спорта очекује дупли програм у дворани Борик. Први ће на терен рукометаши Борца који у дербију 20. кола Премијер лиге дочекују Извиђач из Љубушког, а након одличног резултата у првој утакмици четвртфинала Купа БиХ када су играли неријешено у Вогошћи. Утакмица Борац-Извиђач почиње у 18.00 часова.

Послије рукометаша, на терен ће и кошаркаши Борца који играју другу утакмицу полуфинала плеј-офа Прве лиге РС против Сокоца. У првој утакмици, Соколац је био бољи, а игра се на двије побједе. Мече Борац – Соколац је на програму у недјељу у 20.30 часова.

Карате турнир

У оквиру програма обиљежавања Дана Града, у суботу 14. априла, биће одржан 14. међународни карате турнир „Бања Лука Опен 2018“ у организацији Универзитетског спортског друштва-Карате клуба „Синђелић“.  На овом традиционалном карате турниру очекује се учешће око 800 такмичара из Мађарске, Србије, Хрватске, Словеније, Црне Горе, Македоније и БиХ. Турнир ће бити одржан у СД Борик, а отварање је предвиђено у 10.00 часова.