Спортисти у новој дворани до половине децембра

Изградња нове спортске дворане у Бањој Луци, прве након неколико деценија, требала би бити завршена до средине децембра ове године, изјавио је градоначелник Игор Радојичић, након обиласка локације будућег храма спорта који се гради на мјесту некадашњег Шопинг центра.

Он је указао да је вриједност ове инвестиције око 1,2 милиона марака, те да ради о једном од пет капиталних пројекта који се финансирају из средства од емитоване емисије градских обвезница.

– Половина потребних средстава је прикупљена кроз емисију обвезница, а друга половина из буџета предсједника Републике. Радови напредују по плану, а циљ нам је да до половине децембра добијемо спортску дворану и предамо је на употребу спортистима– рекао је Радојичић.

Он је подсјетио да од седамдесетих година прошлог вијека, када су подигнуте дворане „Борик“ и „Обилићево“, у Бањој Луци није изграђена ниједна нова спортска дворана, осим школских и универзитетских дворана.

Према његовим ријечима, новом двораном ће управљати Спортски центар „Борик“.

-Нова дворана ће значајно растеретити капацитете за тренинг наших спортиста, поготово што се у дворани „Борик“ често организују разне манифестације и догађаји, због чега се јавља проблем са организацијом тренинга спортских клубова – казао је Радојичић.

Он је додао да је завршена и студија оправданости за планирану спортску дворану у кругу бањалучке Гимназије, те да је пројекат одобрен и у Министарству финансија. Како је рекао, након ових корака, биће покренута процедура за припрему јавног позива за јавно-приватно партнерство за градњу ове дворане.

– Поред тога, припремамо пројекте и за двије школске дворане. Већ је готов пројекат за дворану код ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, а други пројекат се односи на простор код ОШ „Свети Сава“ на Лаушу – најавио је Радојичић.