Слиједе бројне туристичке манифестације

По први пут ове године, Град Бања Лука је добио календар туристичких манифестација, а све у настојању градских власти да се обогати садржај за посјетиоце града на Врбасу. У календар је уврштено девет манифестација, које ће Град подржати са укупно 85.000 КМ.

-Жељели смо да подржимо и проширимо квалитет програма и догађаја који би били интересантни туристима – казала је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Наталија Тривић.

Она је нагласила да су све подржане манифестације изабране путем јавног позива, на који су се могли пријавити удружења грађана, правна лица, односно организатори туристичких манифестација.

Према њеним ријечима, програми субјеката који су подржани представљају различитост садржаја, који се односе на културни, адреналински, гастро туризам.

-С обзиром на то да је Бања Лука позната по богатом манифестационом програму, посебно љети, додатни садржаји и оригиналне манифестације ће бити новина која ће привући додатне посјетиоце нашем граду – закључила је Тривићева.

Тако су своје мјесто у календару туристичких манифестација нашли Први фестивал чоколаде и вина, који ће бити одржан 29. априла, затим Фестивал Крафт пива „Крафтинг“ (19. маја) и Виносаур који је планиран за 24. и 25. мај.

Други „Ћевап фест“ предвиђен је за 18. и 19. мај, а у календару се налазе и Први међународни витешки фестивал (од 1. до 3. јуна), Викенд музички фестивал (13. и 14. јул), а у августу два догађаја на ријеци Врбас – Дајка трка и Друга туристичка регата. За крај љета, односно у другој половини септембра очекује нас пењачки фестилав Drill&Chill.

Календар туристичких манифестација за 2018. годину добио је и подршку одборника на посљедњој сједници Скупштине Града.