Слалом стаза на Врбaсу у новом руху

Како би све било спремно за одржавање Свјетског првенства за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку и кануу на дивљим водама, при крају је и обнова слалом стазе на Врбасу у кањону Тијесно.

Уз обнову стазе, гради се и нови дио пјешачке стазе од бетона у комбинацији са каменом, одмах уз ријеку.

-Нови дио стазе додатно ће бити ојачан арматурним шипкама  и арматурном мрежом. Ова стаза служи за кретање судија и оцјењивање такмичара током спуста, као и за кретање такмичара приликом враћања са циља на старт – навели су из Одјељења за комуналне послове.

Сви радови биће окончани до сриједе 24. јула, када ће званично почети ИЦФ Свјетско првенство за јуниоре и сениоре до 23 године, у кајаку и кануу на дивљим водама „Бањалука-Врбас 2019“.

Кајак кану клуб „Врбас м:тел“, уз подршку Града, домаћин је овог значајног такмичења које ће да траје до 28. јула.

„Поносни смо што нам је Свјетска кајакашка федерација, поново, указала повјерење и што ћемо, и ове године, уз традиционалну помоћ компаније „М:ТЕЛ“ бити домаћини једног великог такмичења. Бањалука и ријека Врбас постали су својеврсни бренд у свијету кајака и надамо се да ћемо и овај пут да будемо достојни домаћини и да ће сви учесници бити задовољни организацијом“, поручили су из Кајак кану клуба „Врбас м:тел“.

Међу више стотина такмичара, част домаћина на ријеци Врбас браниће Душан Мачкић, Анес Шудић, Драган Прерадовић и Лејла Слипић.

У Бању Луку су већ пристигли такмичари из десет земаља, а коначан број репрезентација које ће да наступе на ИЦФ Свјетском првенству , за јуниоре и сениоре до 23 године, у кајаку и кануу „Бањалука-Врбас 2019“ биће познат до сутра, 23. јула када ће бити одржана и конференција за новинаре у љетној башти мотела „Ортходокс“ са почетком у 11 часова.